Українські прикордонники на посту... читають підручники історії: Лещенко розповів про новий фейк пропаганди Кремля

Російські пропагандиські канали вигадали новий фейк про українських силовиків. Мовляв ті вивчали неправильну історію про голодомор. Для них вивчення правдивих фактів є ознакою "націоналістів". Про це розповів радник голови Офісу Президента Сергія Лещенка під час брифінгу, передають Патріоти України.

За його словами, цікавий інформаційний вкид оприлюднив російський державний канал “Риа новости”. "Там повідомили, що знайшли на прикордонній заставі у Купінську підручники та листівки, за якими українські силовики, мовляв, вивчали історію і через це вони є "націоналістами", "неонацистами" і "бандерівцями", – розповів Лещенко.

Радник глави ОП наголосив, що якщо подивитися, що ж російська пропаганда показує у своїх сюжетах, то єдине, що потрапило на відео – це те, що голодомор в Україні називають геноцидом.

"Там розповідають правдиві факти про те, як знищували мільйонами українців в 32-33-му роках. Тобто на рівні російської державної пропаганди факт обговорення голодомору вже є ознакою приналежності до крайніх націоналістичних кіл", – каже Лещенко.

Він додав, що це нонсенс, бо голодомор визнали геноцидом вже багато країн. До слова, через російську блокаду понад 100 000 мирних жителів Маріуполя страждають від нестачі води та їжі. За весь час блокади росіяни не впустили на територію міста жоден гуманітарний конвой з їжею та ліками від України та міжнародних організацій.


Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...