Українські прикордонники розповіли про нові провокації росіян в Азовському морі

Найбільше від штучно організованої блокади страждають судна, які заходять в українські порти з економічними цілями.

Росіяни не відмовилися від провокацій у Азовському морі. Фото: соцмережі.

Російські військові продовжують організацію провокацій стосовно українських судів в Азовському морі, перешкоджаючи проходженню кораблів до портів через Керченську протоку. Про це UATV повідомив глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що найбільше від блокади страждають судна, які заходять в українські порти з економічними цілями. «Триває постійний огляд суден в районі Керченської затоки, які заходять в порти України з економічними цілями. Практично немає таких, які б не оглядалися - принципово, особливо ретельно і довго. Їх пропускають останніми. У такій спосіб РФ створює штучну чергу», - сказав Цигикал.
На довершення морська охорона РФ почала демонстративно наближатися до українських берегів Азовського моря, яке продовжує залишатися внутрішнім, а значить, в ньому неможливо визначити чіткі межі територіальних вод і вод, прилеглих до них.

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...