Українські у Польщі лежать у руїнах: Поляки хочуть побудувати в нашій країні нові кладовища

Роботами повинна займатися нова установа “Інститут національної пам’яті у справах пошуків в Україні”.

Віце-голова польського Інституту національної пам’яті Кшиштоф Швагжик розповів про те, що Польща сподівається отримати згоду України на будівництво нових кладовищ для поховань знайдених останків поляків. Про це повідомляє “Польське радіо“, передають Патріоти України.

27 вересня Польща отримала від України формальний дозвіл на пошуково-ексгумаційні роботи на українській території з метою вшанування пам’яті поляків, скасувавши цим заборону 2017 року.

За словами Швагжика, Польща вже направила документи у відповідні установи України, щоб отримати дозвіл на пошукові роботи. Він зазначив, що клопотання Польщі стосується кількох десятків місць, де можуть спочивати поляки, які загинули в період польсько-більшовицької війни, в 1939 році і 1943-44 рр. на Волині.

Швагжик підкреслив, що роботами повинна займатися нова установа “Інститут національної пам’яті у справах пошуків в Україні”. Він пояснив це тим, що доведеться перевірити сотні, а можливо, і тисячі місць. Він також сподівається, що Україна дозволить створити кладовища, на яких будуть гідно поховані поляки.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...