Українські війська під загрозою оточення і з важкими боями залишили житлові райони Соледару, - Бутусов

Українські війська під загрозою оточення і з важкими боями були змушені залишити житлові райони Соледару на Донеччині. Наразі тривають бої у промисловій зоні на околиці міста. Про це у Facebook повідомив український журналіст та військовий кореспондент Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, відхід українських захисників із житлових районів відбувся ще 10 січня. Бутусов пояснив, що промислова зона розташована на відстані від житлових кварталів і є західною околицею Соледару. "Бої в районі Соледару продовжуються, але вперше з липня росіянам вдалось захопити майже все українське місто", – констатував журналіст.Офіційного підтвердження відповідної інформації наразі немає.

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону повідомив, що окупантам доводиться концентрувати багато особового складу для штурмів у Соледарі, бо це їхній головний ресурс. Одна за одною вони намагаються долати опір української сторони.

За його словами, війська РФ ротують свої підрозділи, що особливо зазнали втрат. "Вони, по суті, по своїх тілах наступають, це можна було побачити у відео, викладених в інтернеті", – додав він. Череватий зазначив, що за минулу добу сталося 32 бойові зіткнення. Командир окремої тактичної групи аеророзвідки S.A.R.G. "Птахи Мадяра" повідомив у Telegram, що станом на 17:30 штурмові загони ворога зайняли промзону біля рудника номер 7, що розташований в адмін кордоні міста Соледар, і є західною його околицею.

"Фронт буде відтепер поряд, але за межами міста. На цьому напрямку попереду тривала позиційна війна", – зазначив військовий. Водночас, за його словами, у Соледарі ворог втратив чутливу частину своїх "хробаків ПВК".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...