Українські війська пішли в контрнаступ у кількох областях, окупанти змінили тактичні завдання, - Арестович (відео)

Українські війська приступили до контрнаступу у Харківській, Сумській, а також продовжують це робити в Київській та Херсонській областях. Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович на брифінгу про ситуацію щодо російського вторгнення станом на 27 березня, передають Патріоти України.

"У противника зараз два головні завдання – оточити наші війська у зоні ООС, добити Маріуполь та утримати оборону в районі Херсона на Півдні... Якщо впаде оборона противника на Півдні, його положення навколо Маріуполя погіршиться", – заявив він.

При цьому Арестович попередив, що найближчі тиждень-два будуть "нерівномірними": "Будуть надходити повідомлення як про те, що ми перемагаємо і контратакуємо та контрнаступаємо на деяких ділянках... А, по-друге, буде надходити інформація, що на деяких ділянках фронту, зокрема, на Сході, ситуація далеко-далеко не проста. І до цього потрібно бути емоційно, організаційно та свідомо готовими".


Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...