Українські війська вийшли з Авдіївки, - Сирський. Доповнено


Українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення та з метою збереження життя та здоров'я військовослужбовців. Про це у суботу, 17 лютого, повідомив у Facebook головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Виходячи з оперативної ситуації, яка склалася довколо Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, ухвалив рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах", - заявив Сирський.

Він підкреслив, що українські воїни гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогові значних втрат у живій силі та техніці.

"Вживаємо заходів щодо стабілізації обстановки та утриманню займаних позицій.
Життя військовослужбовців - найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо", - додав головком.

Українські сили, відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Про це о 02:15 повідомив Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. У своєму Telegram-каналі він зазначив, що оточення українських сил не допущено, особовий склад виведено. Зараз воїни зайняли оборону на визначених рубежах.


"Жоден не покараний ні при Залужному, ні при Сирському": Нардепка Безугла назвала деяких генералів "злочинцями"

неділя, 19 травень 2024, 20:40

Народна депутатка Мар'яна Безугла після повернення з фронту назвала деяких генералів "злочинцями" та звинуватила їх у наступі РФ на Харківщині та провалі оборони на Покровському напрямку. Про це нардепка написала у Facebook, передають Патріоти України....

У Фінляндії планують повертати додому російських мігрантів

неділя, 19 травень 2024, 20:16

У Фінляндії планують повертати додому російських мігрантів. Наступного тижня уряд країни запровадить закон, який дозволить прикордонникам блокувати шукачів притулку, які намагаються в'їхати з Росії. Про це з посиланням на заяву прем’єра пише Reuters, п...