Українські війська знову просунулися на лівому березі Дніпра в Херсонській області, - ISW

Українські військові змогли просунутися на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

У звіті від 27 жовтня йдеться, що ЗСУ просунулися далі на південь під Антонівським автодорожнім мостом на північ від Олешок. Це 7 км на південь від Херсона і 4 км від Дніпра.

"У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії в районі Бахмута і на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку", — зазначили аналітики.

Експерти також нагадали, що російські джерела повідомили, що українські сили зберігають позиції в Кринках станом, незважаючи на зусилля Росії витіснити їх із населеного пункту. Один із російських воєнкорів заявив, на лівому березі Дніпра нібито діє сім українських "штурмових груп". Вони продовжують операції вздовж дороги біля Підстепного та Козачих Таборів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...