Українські військові "дали по зубах" окупантам на Херсонщині: Скільки штурмів відбили

На Херсонському напрямку минулої доби українські військові відбили понад десять штурмів російських загарбників, знищили три десятки окупантів та ворожу військову техніку. Про це повідомляють Сили оборони півдня, передають Патріоти України.

Зазначається, що за останню добу окупанти здійснили 14 безрезультатних штурмів на лівобережжі Дніпра, але всі вони відбиті українськими захисниками. Зазнавши втрат на лінії бойового зіткнення, противник відійшов на свої позиції.

"Окупанти вперто намагаються відновлювати спостережні пункти замість знищених, ведуть аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, поновили пуски КАБ (керовані авіаційні бомби – УНІАН), застосовують ударні дрони по населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини", - розповіли у Силах оборони.

У відповідь Сили оборони завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, їх вогневих позиціях і тилах.

"Вже отримано підтвердження, що минулої доби на лівому березі знищено 31 окупанта, реактивну систему залпового вогню "Град", сім гармат, міномет, ударний БпЛА "Ланцет", два розвідувальні БпЛА "SuperCam" та "Мерлін". Також на брухт пущено 11 одиниць автобронетехніки, знищено ще два спостережні пункти", - йдеться у повідомленні.

Водночас протягом доби противник завдав чотири авіаційні удари із застосуванням некерованих авіаційних ракет по населеному пункту Кринки, трьох ракет невизначеного типу по Чорнобаївці, а також 12 керованих авіабомб по населених пунктах Зміївка, Новоберислав, Червоний Маяк. Внаслідок цього поранено чотирьох людей, є руйнування.

"Минулої доби окупанти здійснили 26 артилерійських обстрілів населених пунктів. По Херсону гатили 15 разів. Обстріляні Станіслав, Микільське, Тягинка, Садове, Берегове, Широка Балка, Чорнобаївка на Херсонщині, акваторії Очаківської громади, Яселка та Дмитрівка Куцурубської громади на Миколаївщині", - заявили у Силах оборони півдня.

Під час артилерійських обстрілів загинули троє людей, 12 поранено. Також повідомляється, що ворог вивів у Чорне море п’ять бойових кораблів, але ракетоносії залишаються в пунктах базування.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...