Українські військові мають певні успіхи в районі Кліщіївки, - пресофіцер 26-ї артилерійської бригади

Пресофіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков підтвердив в ефірі телемарафону, що українські військові мають певні успіхи в районі Кліщіївки, однак зауважив, що ситуація дуже динамічна, передають Патріоти України.

«Щодо Кліщіївки, ми можемо спостерігати дійсно досить активні дії з нашої сторони. Дійсно, ми маємо успіх у просуванні, звільненні деякої нашої території, відбили з деяких позицій ворога і їх зайняли. Однак обстановка дійсно дуже динамічна. Це гойдалки — сьогодні ми якісь позиції зайняли, завтра вони. Це тактичний рівень», — заявив Дашкевич.

Раніше у новому звіті Інституту вивчення війни (ІSW) повідомлялося, що Сили оборони України нещодавно трохи просунулися на південний захід від Бахмута.

Опубліковані 3 лютого кадри з геолокацією показують, як підрозділи 85-ї окремої моторизованої бригади (2-й армійський корпус «ЛНР») завдають ударів по українських силах, які діють у лісистій місцевості на схід від Кліщіївки (на південний захід від Бахмута).

В ISW зазначили, що раніше ця місцевість була під контролем російських військ. За даними аналітиків, це свідчить про те, що українські війська нещодавно відновили позиції в цьому районі.

Водночас російське джерело стверджувало, що армія РФ просунулась в напрямку Іванівського (на захід від Бахмута), а також захопила нові висоти на північ і північний захід від Кліщіївки. При цьому ЗСУ відбили кілька позицій на північ від Богданівки (на північний захід від Бахмуту).

В ISW не знайшли візуальних доказів, які б підтверджували ці заяви. Позиційні бої фіксують біля Богданівки, Кліщіївки, а також на Іванівському напрямку.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...