Українські військові показали на полігоні чеські САУ vz.77 Dana (відео)

Чеські 152-мм самохідні артилерійські установки вже проходять обкат у Збройних силах України. Про це повідомляє Defense Express, передають Патріоти України.

vz.77 Dana — це чеські САУ, що оснащуються радянським калібром 152-мм, а не 155, на який нині активно переводять українську армію. Проте як зазначають журналісти, вони можуть замінити буксировані гаубиці радянського виробництва.

За рахунок високої мобільності, автомата заряджання та "всеїдності" зброї, САУ Dana буде краще, ніж гаубиці на буксирі. Тому з огляду на дефіцит радянських снарядів, чеські артустановки здатні "підмінити" гаубиці.

Основні характеристики САУ Dana:

  1. Боєкомплект — 60 снарядів.
  2. Максимальна дальність стрільби — 20 км.
  3. Максимальна швидкість по полю — 80 км/год.

Раніше в Міноборони зазначали, що нині українська армія має на 10% більше снарядів натовських калібрів, ніж запас радянських до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. При цьому в розвідці зазначають, що за день у боях витрачено 5-6 тисяч снарядів. Саме тому боєприпаси радянських калібрів стають дефіцитними.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...