Українські військові повідомили про збої у роботі Starlink вздовж лінії фронту, - Financial Times

Українські військові, що перебувають на передовій, скаржаться на збої в роботі терміналів Starlink. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України.

Деякі з відключень призвели до "катастрофічних" втрат зв'язку останніми тижнями, сказав один високопоставлений український урядовий чиновник, безпосередньо знайомий з проблемою.

Збої Starlink зауважені у випадках, коли бійці проривалися на окуповані території в Херсонській і Запорізькій областях. Проблеми мали місце вздовж лінії фронту у східній частині Харківської області, Донецькій та Луганській областях. Збої зв'язку викликали панічні дзвінки солдатів на "червону лінію".

Координатор Благодійного фонду Сергія Притули Роман Синіцин сказав, що проблема може виникнути через те, що SpaceX намагалася запобігти її неправомірному використанню російськими військами.

За його словами, відключення зв'язку відбувалося у районах, щойно деокупованих, коли їх звільнення "ще не було оприлюднено".

Українським військовим і SpaceX необхідно більш тісно координувати свої дії, додав Синіцин. Два західних чиновника заявили, що їм відомо про відключення зв'язку, але відмовилися від подальших коментарів, в тому числі щодо їхнього місцезнаходження.

Starlink для України

Зараз в Україні працює близько 18 тисяч станцій Starlink. Вони допомагають українцям завжди бути на зв'язку, а об'єктам критичної інфраструктури працювати в складних умовах.

26 лютого голова Мінцифри Михайло Федоров звернувся до Ілона Маска з проханням відправити в Україну станції Starlink для доступу до супутникового інтернету. Той погодитися надати обладнання на наступний день. А перша партія абонентських скриньок прибула вже 28 лютого.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...