Захисники Києва повністю відбили Ірпінь у російських окупантів (відео)

Ворог вдерся до міста на східний бік річки Буча через не знищений залізничний міст. Тепер прорив ліквідовано.

У неділю, 27 лютого, російські танки з боку Бучі увійшли на територію Ірпеня. Але ЗСУ вдалося вибити окупантів із міста. Про це заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин, зазначають Патріоти України.

"Ірпінь ми тримаємо! Сьогодні Ірпінь на 100% під контролем", - наголосив мер міста.

Він констатував, що силам територіальної оборони довелося відбивати танкову атаку.

«Ми з хлопцями відбили. Спасибі їм. Постійно обстріли», — сказав мер, закликавши жителів міста не виходити з дому, щоб не потрапити під зачистку.

Говорить, що підійшло підкріплення для українських військових.


Українці стріляють по російській бронетехніці в Бучі. Фото: Андрій Цаплієнко_Facebook

ЗСУ підірвали міст між Бучею та Ірпенем, колона окупантів заблокована. Про це повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко в Telegram.

За словами військора, українці стріляють по російській бронетехніці в Бучі.

Пізніше журналіст повідомив, що біля селища Бабинці Бучанського району російські військові відкрили вогонь по авто з цивільними Одного чоловіка вбито іншого поранено.

"Увага! Окупанти розстріляли цивільну автівку!!! Біля селища Бабинці Бучанського району російські військові відкрили вогонь по авто з цивільними Одного чоловіка вбито іншого поранено", - йдеться в повідомленні.

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...