Українські військові просунулися вглиб Луганської області, - глава ОВА

Минулої доби українським військам вдалося просунутися і зайняти нові позиції у Луганській області. Про це у вівторок, 6 вересня, заявив голова місцевої ОВА Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

«Луганська область тримається. Кілька сотень метрів за вчорашній день додалося, які наші військові контролюють. Були відбиті атаки, і відбулося певне просування. Там закріпилися наші захисники», — розповів він.

Водночас, більш детальної інформації про успіхи ЗСУ на цьому напрямі Гайдай не повідомив. Тим часом контрнаступ української армії на Півдні також продовжується.

ЗСУ утримують Антонівський міст та інші переправи через Дніпро на Херсонщині під вогневим контролем, не даючи окупантам відновити критично важливі для них маршрути. Таким чином, вони заблокували перекидання російських військ, що серйозно знизило можливості ЗС РФ у цьому регіоні.

І хоча у Генштабі ЗСУ інформацію про контрнаступ на південному напрямку намагаються не коментувати, на сьогодні вже відомо про звільнення цілої низки населених пунктів, зокрема Високопілля, яке є одним з ключових населених пунктів для реалізації операції української армії, що розпочалася 29 серпня.

Крім того, українські партизани продовжують ліквідацію прокремлівських колаборантів, які добровільно погодилися працювати на російських загарбників. На тлі цього окупанти вирішили відмовитися від проведення на тимчасово підконтрольних їм територіях свого псевдореферендуму про «приєднання» до РФ.

Джерело: Еспресо.ТV

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...