Українські військові відправляються в Грузію

У Грузії пройдуть навчання НАТО Agile Spirit за участю України

У Грузії з 26 липня по 6 серпня пройдуть міжнародні військові навчання Agile Spirit 2021 за участю понад 2,5 тисячі військовослужбовців із 15 країн. У навчаннях візьме участь і Україна, повідомляється на сайті Європейського командування ВС США, зазначають Патріоти України.

У заході будуть задіяні військові із Грузії, США, Канади, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Італії, Румунії, Азербайджану, Іспанії.
Близько 700 учасників є військовослужбовцями США, близько 1,6 тисячі - грузинськими військовими, приблизно 250 - представниками інших країн-учасниць.
Навчання передбачають загальні вправи багатонаціональних підрозділів з бойовими стрільбами у складі батальйонів.
Agile Spirit 2021 підвищує готовність та оперативну сумісність сил США, Грузії, союзників і регіональних партнерів.
Це десяті навчання Agile Spirit. Вперше проведені у Грузії в 2011 році, Agile Spirit стали щорічними навчаннями морських піхотинців США у Європі, які проходили між збройними силами США і Грузії.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...