"Українські військові взяли під контроль Старомар'ївку", - Бутусов (відео)

Воїни 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" взяли під повний контроль українське село Старомар'ївка, яке перебувало в "сірій зоні" Донецької області. З ініціативи місцевих жителів, стурбованих погрозами російських окупантів та терористичними обстрілами, там було піднято українські прапори, вставлено блок-пост та обладнано оборонні позиції. Про це у своєму Facebook повідомив український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, тепер у населеному пункті почнуть вирішуватись гуманітарні питання та будуть створені нормальні умови для роботи українських органів влади.

Українські військовослужбовці зайняли Старомар'ївку
Як зазначив журналіст, СБУ зайнялася перевіркою повідомлень російських ЗМІ, де зазначалося, що 37 місцевих мешканців є власниками паспортів країни-агресора та співпрацюють із окупантами. Ці факти мають отримати належну правову оцінку.

"Донбас – це Україна, і ніякої Росії тут не буде. Усі жителі Донбасу повинні знати – ми звільнимо весь Донбас так само, як Старомар'ївку, і нас підтримає вся світова спільнота, а всі зрадники отримають по заслугах", – заявив Бутусов.

Він додав, що ЗСУ взяли під контроль Старомар'ївку без втрат, проте щоб помститися, окупанти обстріляли село Гранітне, внаслідок чого 26 жовтня загинув один український воїн – майстер-сержант 93-ї бригади Георгій Халіков. Героя провели в останню путь у його рідному селищі Березине Тарутинського району. Виконуючи бойове завдання, Георгій отримав несумісне з життям поранення внаслідок артилерійського обстрілу проросійських бойовиків на Донбасі.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...