Українські військові захопили російські танки трьох різних модифікацій (фото)

Бійці Збройних сил України захопили російські танки різної модифікації під час бойових дій на сході України. Про це в неділю, 12 червня, повідомив народний депутат із "Слуги Народу" Юрій Мисягін, передають Патріоти України.

За даними парламентаря, танки захопили військовослужбовці одного з підрозділів 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр". Зокрема, йдеться про пошкоджені машини Т-72Б3М та Т-80БВМ. Очікується, що танки або відновлять у складі бригади, або розберуть на запчастини. За даними порталу "Мілітарний", Т-72Б3М, захоплений українськими бійцями, є пізнішою модифікацією, розробленою на базі Т-72БЗ і вперше представлений у 2018 році на параді 9 травня у Москві.

Портал зазначив, що Т-72Б3М отримав новий двигун потужністю 1130 кінських сил, нову гармату підвищеної точності та живучості, а також динамічний захист під назвою "Релікт" та протикумулятивні снаряди. Щодо Т-80БВМ, то це оновлена версія Т-80БВ, який оснастили іншою системою підзарядки, що передбачає використання подовжених боєприпасів. За даними сайту, перевагами цієї машини є комфорт екіпажу в холодну погоду та легкий запуск газотурбінного двигуна у морози. Водночас мінусом є слабкий огляд. Також українські захисники захопили танк іншої модифікації Т-80БВМ — Т-80У.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...