Українську 155-меліметрову САУ "Богдана" офіційно взяли на озброєння ЗСУ

Збройні сили України офіційно взяли на озброєння самохідну артилерійську установку вітчизняного виробництва 2С22 "Богдана".

"Повідомляємо, що українська самохідна артилерійська установка "Богдана" перебуває на озброєнні Збройних Сил України", — йдеться у листі-відповіді Міноборони на запит Суспільного щодо САУ.

Інформацію, щодо кількості машин та вартості виробництва в умовах воєнного стану Міноборони не оприлюднює.

Як розповів редактор порталу "Мілітарний" Тарас Чмут, до 24-го лютого "Богдана", яка існувала у єдиному експериментальному варіанті, не пройшла державні випробування. За результатами польових стрільб до української гаубиці були зауваження.

"По цьому зразку (попередня передсерійна версія машини. – Ред.) під час випробовувань було виявлено купа недоліків, проблем і зауважень. Перше – це шасі КрАЗа. Абсолютно ненадійна платформа, крива, груба, постійно ламається і не задовільняє запиту військових. Друге – це надійність самої арт-частини, механізм запирання ствола, якість виготовлення, постійні клини, відсутність автомата заряджання, точність роботи. Я читав звіт за підсумками проведення одного з етапів випробовування на одному з наших полігонів і там військові були дуже критично незадоволені", – розповів Чмут.

2С22 "Богдана" - українська колісна самохідна гаубиця, із стволом калібру 155 мм. Встановлена на шасі КрАЗ-63221. Розробка розпочата щонайменше з 2018 року. Стала першою українською САУ, що розроблена під стандартний для країн НАТО калібр 155 міліметрів.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...