Українську бойову систему Delta презентували на антидронових навчаннях НАТО у Нідерландах

Українські військові представили бойову систему Delta на антидронових навчаннях НАТО, що відбулися у вересні у Нідерландах. Про це повідомили у Міністерстві оборони України у п’ятницю, 4 жовтня, передають Патріоти України.

Як зазначили у Міноборони, українські фахівці були серед 450 спеціалістів з 22 країн світу. У Нідерландах вони випробували більше ніж 60 систем протидії БПЛА.

«DELTA стала ключовою платформою для планування операцій та відстеження руху дронів. Українські фахівці продемонстрували систему UA DRONE ID для ідентифікації дружніх БПЛА та інтегрували DELTA з системами партнерів для покращення ситуаційної обізнаності», — зазначили у відомстві.

Заступниця міністра оборони з цифрової трансформації Катерина Черногоренко заявила, що на антидронових навчаннях Україна не лише тестує технології, а й демонструє бойовий досвід DELTA, «здобутий ціною величезних зусиль».

У повідомленні Міноборони також йдеться, що учасники «відзначили можливості системи DELTA у протидії дронам та наголосили на важливості військового досвіду України для зміцнення колективної безпеки партнерів».

"Ні, більше не треба шукати свій каремат по болотах": В Україні ухвалили важливе рішення, яке стосується всіх військових

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:55

Міністерство оборони України внесло зміни до наказу 232 від квітня 2016 року, яке стосується виданого бійцям Збройних сил інвентарного речового майна. Про це повідомила членкиня Громадської антикорупційної ради при МОУ, радниця міністра оборони Богдана...

"Росіяни підтягнули понад 40 тис. особового складу": У Курській області змінилася ситуація, - Костенко

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:25

Українські Збройні сили утримують свої позиції, які їм вдалося зайняти під час наступу в Курській області. Втім, ситуація в цьому регіоні таки змінилася. На Курщині триває маневрова війна. Про це розповів секретар парламентського Комітету з національно...