Український контрнаступ: ЗСУ готуються завдати головного удару... Можливості є по всьому фронту, - розвідка Естонії

Російські окупанти мали приблизно 9 місяців на те, щоб підготуватися до наступальних дій української сторони. Майбутні події залежатимуть від того, де ЗСУ знайдуть точку перелому.

Контрнаступ Збройних сил України в майбутньому лише наростатиме і українські військові ведуть підготовку до того, щоб завдати головного удару. Про це заявив начальник розвідцентру сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг, повідомляє ERR 9 червня.

За словами військового, бої йдуть на різних ділянках фронту, проте повноцінний контрнаступ ще не розпочався. ЗСУ шукають можливі точки прориву оборони.

"Але може статися і так, що ми не побачимо такого масштабного та величезного наступу, який ми бачили в Харкові минулої осені. Скажімо чесно, у збройних сил Російської Федерації теж були останні дев'ять місяців на підготовку. Пошук місць для такого прориву може зайняти багато часу", — йдеться у повідомленні.

Також, продовжує Марго Гросберг, українським захисникам необхідно зміцнювати свої фланги, на які постійно полюють російські окупанти.

Майбутній контрнаступ буде складнішим і багатограннішим, ніж той, який восени минулого року відбувався на Харківському напрямку.

"Все залежить від того, де буде знайдено, так би мовити, точку перелому, на яку зможуть натиснути. Я думаю, що можливості є по всьому фронту", — підсумував начальник розвідцентру Сил оборони Естонії.

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...