Український моряк з легендарного буксиру "Яни Капу" потрапив у полон до окупантів вдруге (фото)

Уродженець Луганщини Євген Семидоцький вдруге потрапив в полон до ворога – вперше це сталося у 2018 році, після чого військовий був звільнений у рамках масштабного обміну полоненими у 2019 році. Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай у Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Варто зазначити, що Євген Семидоцький був одним з українських моряків, членів екіпажу рейдового буксира "Яни Капу", захоплених поблизу Керченської протоки російськими силовиками у листопаді 2018 року та протиправно утримуваних у РФ. Тоді на батьківщину він повернувся 7 вересня 2019 року, коли між Україною і Росією відбувся масштабний обмін полоненими.

Коли почалася війна в Україні, військовий працював у пожежно-рятувальному загоні місцевого осередку ДСНС. Залишався в населеному пункті до останнього аби допомагати людям. Відомо, що був захоплений росіянами ще в березні, вдруге за останні чотири роки.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...