"Український посіпака нацистів": Netflix обурив українців перекладом слова "бандерівець" у фільмі "Брат"

Стрімінговий сервіс Netflix, купивши права на трансляцію популярних російських фільмів "Брат" і "Брат-2", потрапив в скандал. Українці були обурені через переклад одного слова. Увагу на інцидент звернув депутат Верховної Ради України Дмитро Гурін на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Проблема виникла через слово "бандерівець" в фільмі. Netflix перевів його як "Ukrainian Nazi collaborator" ("Український нацистський колабораціоніст"). Депутат Гурин був обурений. Він закликав українців висловити свою думку з приводу такого перекладу в офіційних акаунтах Netflix. "Скоро дізнаємося, як впливають групові звернення народних депутатів на іноземну компанію", - написав він.

Підписники підтримали нардепа. "Це вони з російської "Вікіпедії" таке почерпнули?" - припустили коментатори. "Якого х** Netflix з його декларованими цінностями взагалі купує це расистське ксенофобське кіно?" - обурюються українці.

"Бойкот Netflix! Це неповага до України і її минулого", - зазначають в Мережі. "Навіть не здивований. Очевидно, що в перекладі брали участь росіяни. А їх версія з приводу Бандери всім відома. Netflix краще б перевіряти такі неоднозначні моменти", - пишуть в коментарях.

Варто зазначити, що в фільмах "Брат" і "Брат-2" досить багато спірних заяв. У ньому принизливо відгукуються про американців і їх культуру, а також про чорношкірих громадян. В деякі фрази були внесені зміни, наприклад, пропущено заборонене в американському суспільстві так зване "н-слово", що позначає афроамериканця.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...