Український снайпер побив світовий рекорд із дальності стрільби, ліквідувавши окупанта на відстані 2710 м

Український снайпер із 73 морського центру СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого встановив світовий рекорд за найдальшим бойовим снайперським пострілом. Він ліквідував російського окупанта з відстані 2710 метрів, передають Патріоти України.

Факт підтвердив Генеральний штаб ЗСУ, повідомив у Facebook офіцер Сил спеціальних операцій Алекс Туманов. Він розповів деталі про постріл, що здійснювався з гвинтівки McMillan Tac 50.

"Приціл Nightforce. Боєприпасом Hornady A-Max BMG, 750 grain. Та з використанням призми Wedge Prism 100 MOA/29,1 MRAD. Ціллю були вогневі позиції противника, які вели постійний обстріл мирних селищ та позицій ЗСУ", – зазначив офіцер.

"Постріл був виконаний з дистанції 2710 метрів по двох противниках, які вели вогонь по позиціях ЗСУ. Враховувалися всі найменші фактори погодних умов та рельєфу місцевості. Вітер близько 1 м/с. Після корегування першого пострілу, наступні було здійснено в ціль. Початкова швидкість – 836 м/с", – додав він.

Туманов уточнив, що наразі рекордом з дальності вважається постріл канадця WALI на 3540 метрів під час виконання завдання в Іраку. Але в одному з інтерв'ю той сам розповів, що цей рекорд це міф, який придумало його командування. Тому звання рекордсмена по праву має належати українському снайперу. Також офіцер опублікував відео з іншим пострілом снайпера, особу якого можна буде розкрити тільки після перемоги.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...