Українських біженців в Естонії позбавлять права на безплатний проїзд: Міністерка у справах регіонів назвала причину

Міністерка у справах регіонів Естонії Пірет Гартман постановила, що українські біженці позбудуться права на безоплатний проїзд на автобусах повітових ліній, оскільки ті більше не потребують пільг для адаптації до нового середовища. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України.

Згідно з постановою, максимальна ціна одноразового квитка на повітових автобусних лініях становитиме 10 євро, а максимальна вартість проїзного на 30 днів - 150 євро. "Українські воєнні біженці виключені з переліку осіб, які мають право на безоплатний проїзд на автобусах повітових ліній", - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

За словами Хартман, стосовно проїзду в громадському транспорті до біженців слід ставитися так само як і до громадян Естонії, оскільки українці мають такі самі права на отримання соціальних гарантій і різних субсидій.

Вона зауважила, що протягом певного часу, пільги на проїзд у транспорті для українців були обґрунтовані, аби люди, які залишили свої домівки через війну, отримали максимальну допомогу для найшвидшої адаптації до нового середовища.

Однак, як зазначила Хартман, цей період триває вже кілька років, і суспільство зробило все, щоб українці, які приїхали до Естонії, змогли працевлаштуватися, знайти житло та оволодіти естонською мовою. "Сьогоднішня домовленість полягає в тому, щоб до українців застосовувалися ті самі правила, що й до громадян Естонії", - наголосила міністерка.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...