"Українським олігархам вже натякнули": У Росії розповіли подробиці хитрої угоди щодо Донбасу

Валерій Соловей вважає, що Україна має увійти в т.зв. Союзну державу, причому українській еліті буде забезпечена можливість вертикальної мобільності.

Валерій Соловей. Фото: соцмережі.

У рамках домовленості щодо Донбасу, Кремль може піти на значні поступки щодо газу і відкрити ринок для українського бізнесу й української економіки. Таке припущення в інтерв'ю зробив російський політолог Валерій Соловей, передають Патріоти України.

За його словами, при цьому Україна буде обмежена в кардинальних рішеннях у своїй зовнішньополітичній діяльності. "Українським олігархам зроблений натяк, що в разі вирішення конфлікту на Донбасі на умовах, які влаштовують Кремль, бізнесу відкриють російський ринок. Ніхто не збирається позбавляти Україну суверенітету, це помилка. Просто вона буде обмежена у зовнішньополітичній сфері. Також ніхто не хоче позбавляти Україну безвізу, це навіть на руку Росії. Багато українців перебувають на заробітках, а значить, суспільству важче опиратися", – припустив він.

Соловей сказав, що по задумці Кремля, Україна має увійти в т.з. Союзну державу, причому українській еліті буде забезпечена можливість вертикальної мобільності. "Можна буде стати союзними чиновниками. Так що є деякі вельми привабливі перспективи, які зараз розкриваються і пояснюються на закритих консультаціях. Якщо ж не вдасться заманити пряником, можуть спробувати задіяти батіг. Звичайна логіка переговорів. У Москві вважають, що готові до прориву по Україні і в цьому році його можна домогтися", – підсумував він.

Джерело: Обозреватель

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...