Українці - "зваблені брати", які полишили "високодуховну рідну говень": Лавров у претензії "бездуховному" НАТО видав всю суть московського збоченого менталітету

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що НАТО намагається штучно заманювати нових членів, зокрема Україну та скандинавські країни. Про це Ріббентроп Четвертого рейху заявив на прес-конференції у п'ятницю, 14 січня, зазначають Патріоти України.

"Курс США та Північноатлантичного альянсу відверто проголошено як стримування КНР, РФ, не припиняються спроби штучно розширювати склад Північноатлантичного альянсу, втягувати туди Україну зокрема. Нещодавно прозвучали досить цікаві заяви від керівництва НАТО, від США про те, що й скандинавські країни, які є членами Північноатлантичного альянсу, будуть вітатись. Тобто таке штучне заманювання, розширення цієї структури, яка після холодної війни, після зникнення Варшавського договору втратила сенс свого існування. Спроби штучно все це продовжити продовжуються", - сказав він.

Лавров заявив, що Росія очікує від США та НАТО письмових відповідей щодо гарантій безпеки. "Але тим часом, звичайно, продовжимо роботу над тим, щоб ми були готові у разі будь-якого розвитку подій", - сказав він.

Також глава МЗС РФ знову заявляє про плани США та НАТО "замотати" процес із гарантій безпеки. Але, за його словами, на переговорах вони усвідомили необхідність швидко та конкретно відповісти на пропозиції Москви щодо гарантій безпеки.

Лавров вважає, що НАТО найближчими місяцями може почати нарощувати сили поруч із РФ під приводом ситуації в Україні.

Крім того, Лавров заявив, що країни Заходу вирішальною мірою сприяють негативному розвитку подій у світі. "Усім зрозуміло, що ситуація не покращується, накопичується конфліктний потенціал, західні колеги вирішальною мірою сприяють такому негативному розвитку подій", - сказав він.

"Вони взяли курс на підрив архітектури міжнародних відносин, що базується на Статуті ООН, і ведуть лінію на заміну міжнародного права своїми правилами, на яких вони хочуть змусити всіх вибудовувати новий світопорядок", - стверджує Лавров.
За його словами, країни Заходу створюють нові вузькі формати замість ООН. "Ці міжсобойчики подаються як коаліції передовиків, які диктують нові підходи, необхідні сьогодні всім іншим", - зазначив міністр.
"А ті, хто не приєднується до таких заходів, вони оголошуються ретроградами, країнами, які намагаються впровадити ревізіонізм у міжнародне життя. Хоча, здавалося б, ревізіонізм - це те, чим займається Захід", - додав російський міністр.
Як відомо, цього тижня відбулася низка переговорів країн Заходу з Росією щодо гарантій безпеки. У Кремлі переговори вважають невдалими.


"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...