"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку, поширював російські наративи та зневажав державні символи України. Також для цього використовував заборонені Instagram і заборонену соцмережу "ВКонтакте", передають Патріоти України.

"Використовуючи засоби масової інформації та соціальні мережі, він популяризував комуністичну символіку колишнього срср, вихваляв тоталітарний режим радянського союзу та розповсюджував наративи сучасної кремлівської пропаганди на кшталт: "братські народи", "три країни — три сестри" тощо. У своїх публікаціях фігурант також заявляв, що українці нібито є "дешевим інструментом США", закликав громадян України відмовитися від захисту нашої держави, бо вона, типу, "того не варта", — повідомив речник Управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

У публікаціях харків'янина були зображення комуністичної символіки: прапор СРСР, значки червоної зірки, портрети Леніна та Сталіна. Експертиза підтвердила, що у його публікаціях є заборонена символіка.

У чоловіка провели обшук та вилучили комп'ютер і мобільний телефон, де є докази його протиправної діяльності, а також комуністичну символіку, яку він сам виготовив та використовував під час створення роликів.

Блогеру оголосили підозру ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму, вчинені повторно з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до десяти років ув'язнення та конфіскація майна.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...