Українці можуть отримати від міжнародних організацій до 7 тис. грн допомоги: Хто претендує та як оформити

Українські внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримати допомогу від кількох міжнародних організацій. Наприклад, французька гуманітарна організація ACTED виплачує переселенцям по 6600 грн. Про те, від яких організацій можуть отримати кошти українські ВПО та як оформити допомогу – розповість OBOZREVATEL,передають Патріоти України.

У межах програми ACTED виплачує переселенцям по 2200 за місяць. Допомога надається жителям, які виїхали з таких областей:

  • Донецької;
  • Луганської;
  • Харківської;
  • Сумської;
  • Чернігівської;
  • Миколаївської;
  • Запорізької;
  • Херсонської.

На кожного члена сім'ї, яка виїхала на безпечні території, виплачується сума одразу в розмірі 6600 грн. Оплата провадиться через відділення Ощадбанку, "Укрпошти" або ж на картку Ощадбанку.

Для того, щоб подати заяву на оформлення допомоги від держави, необхідно звернутися за телефоном: 0 800 33 69 36. Потрібні такі документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво народження дітей.

Також можна отримати допомогу від ЮНІСЕФ. Виплати від ЮНІСЕФ Спільно – додаткова підтримка багатодітних українських сімей, які постраждали від війни. Багатодітним сім’ям буде виплачуватись допомога у розмірі 2 200 грн раз на місяць, але не більше як на п’ятьох осіб.

Червоний Хрест

ВПО можуть отримати від Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України. Фінансова допомога в межах програми становитиме 2 500 грн на особу. Виплати здійснюватимуться на підставі даних з інформаційної бази ВПО.

Місія Червоного Хреста спільно з Мінсоцполітики сама визначатиме, кому надавати допомогу, на підставі відомостей із Єдиної інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб та інформаційної платформи єДопомога.

Для уточнення подробиць можна звернутися на гарячу лінію – 0 800 332 656 або надіслати електронного листа на конфіденційну адресу sos@redcross.org.uaабо на загальнуfeedback@redcross.org.ua.

Агентство ООН у справах біженців

Програма орієнтована на вразливі категорії осіб ВПО, постраждалих від військових дій та тих, хто повернувся до свого постійного місця проживання в певні регіони України.

Якщо ваша родина відповідає усім критеріям, після розгляду заявки ви отримаєте на свою картку виплату в розмірі 2 220 грн (на одну особу).

Гроші будуть надходити щомісячно протягом трьох місяців. Зверніть увагу, що 2 220 грн ‒ це виплата на одну особу. Тобто, якщо у вашій родині три людини, сумарно ви отримаєте 19 980 грн. Заявка подається офлайн в пунктах збору даних в областях, або під час звернення до мобільної групи. Адреси та графік роботи пунктів реєстрації можна подивитися за посиланням.

$1KProject

Українці також можуть отримати допомогу від Нью-Йоркської благодійної організації у галузі технологічної індустрії 1K. Передбачається одноразова фінансова підтримка в розмірі $1 тис.

Втім, розраховувати на неї варто не всім: програма орієнтована на сім'ї. Наразі допомогу вже отримали понад 11 тис. сімей та 40 тис. дітей.

Допомога є одноразовою. Подати заявку на її отримання може будь-яка українська сім'я:

  • що перебуває в країні;
  • так і виїхала з неї як біженці.

Подати заявку на виплату можна тут.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...