Українці продовжують контрнаступ на кількох напрямках: Генштаб прозвітував за 18 серпня

Українські війська продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Там ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 19 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом минулої доби на фронті відбулось 36 бойових зіткнень.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник завдав авіаційних ударів в районах Червоної Зорі та Ветеринарного Харківської області. Ворог також здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Російські загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Завдали авіаційних ударів біля Курилівки, Кислівки та Глушківки Харківської області. З артилерії та мінометів ворог обстріляв населені пункти Кам'янка, Красне Перше, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

Лиманський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки на Луганщині та Спірного Донецької області. Під артилерійським вогнем загарбників були близько 15 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах східніше Білої Гори та Торецька Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинова та Авдіївки Донецької області. Під артилерійськими обстрілами були понад 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Тоненьке, Сєверне, Невельське, Нетайлове, Карлівка Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки. З артилерії загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Росіяни завдали авіаційного удару в районі Старомайорського. З артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів. Серед них Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне, Рівнопіль Донецької області.

Запорізький напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів. Серед них Михайлівка, Антонівка, Херсон, Дніпровське Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.


"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...