Українці відвойовують собі місце серед бізнесменів у Польщі: Оприлюднено дані

ількість українських компаній у Польщі зростає рекордними темпами. Як пише польське видання Gazeta з посиланням на офіційні дані, створено понад 60 тис. нових компаній, якими керують вихідці з України, передають Патріоти України.

Польський економічний інститут підтверджує активне індивідуальне підприємництво з боку українських громадян, які приїхали до країни. До найпопулярніших галузей відносяться будівництво, інформаційно-комунікаційна діяльність та сфера послуг.

В останньому випуску Економічного тижневика Польського економічного інституту зазначається, що у першій половині 2024 року громадяни України створили кожну десяту нову компанію в країні. І 77% нещодавно зареєстрованої діяльності, що провадиться в Польщі іноземцями, належить саме українцям.

«Згідно з даними, 23% компаній, що були засновані в першій половині цього року, працюють у будівельній галузі, 19% – в галузі інформації та зв’язку та 12% – в іншій сфері послуг. Компанії, які відкривають чоловіки з України, найчастіше пов’язані з будівництвом, потім йдуть інформація та зв’язок. Також популярна транспортно-складська діяльність», – йдеться у публікації.

Трохи інша сфера бізнес-інтересів у жінок з України. Майже кожна третя компанія, якою керують українки, пов’язана зі сферою обслуговування. «Лише 11% підприємств, якими керують українки, пов'язані із інформацією, комунікацією та торгівлею», – пишуть польські журналісти.

Станом на кінець червня 2024 року кількість громадян України, які офіційно перебувають та мають страховку у Польщі, становила приблизно 771 тис. Майже 739 тис. з них офіційно працювали повний робочий день. «Для порівняння, у червні 2023 року на страховий облік перебувало приблизно 748 тис. українців, що означає зростання на 3%», – зазначає Gazeta.

З'явилися детальні зображення одного зі знищених на літовищі Морозовська Су-34

середа, 7 серпень 2024, 8:59

За уточненими даними та повітряна атака, що знищила один з найбільших складів КАБів та ФАБів Росії на цьому аеродромі Ростовської області, рознесла вщент два Су-34 і важко пошкодила ще два. У соцмережі з’явилися кадри зі знищеним російським винищувачем...

Друг України в протистоянні російській агресії з особливими зв'язками у Чернігові: Хто такий Тім Волз, котрого Камала Харріс обрала собі у віце-президенти

середа, 7 серпень 2024, 8:50

Камала Харріс обрала Тіма Волза, губернатора штату Міннесота, як свого напарника на президентських виборах у США, який у разі її перемоги обійме посаду віце-президента. Президентська гонка в США поступово виходить на фінішну пряму. Останнє опитування, ...