Українці визначилися, що має бути на щиті "Батьківщини-Матері" - результати опитування в "Дія"

Українці хочуть бачити на щиті столичного монумента "Батьківщина-Мати" тризуб замість герба СРСР. Про це свідчать результати опитування, яке завершилося в додатку "Дія" сьогодні, 21 липня, передають Патріоти України.

За даними опитування, 85% опитаних (а це 780 тис. людей) хочуть замінити символіку СРСР на державний герб України тризуб. За варіант просто демонтувати радянський комуністичний символ проголосували 9% опитаних. Ще 6% нічого не хочуть у зовнішньому вигляді монумента.

Голова Мінкульту Олександр Ткаченко особливо наголосив, що про повний демонтаж "Батьківщини-Матері" не йдеться. Це дуже затратно фінансово, складно здійснити технічно і "не вчасно".

"Продовжуємо працювати над трансформацією монумента — його переосмисленням та технічними змінами", — резюмував міністр культури України.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...