Українці з прапорами і закликом "Ні війні" намагалися зупинити пришвартовку яхти Абрамовича у Туреччині

Суперяхта MY Solaris російського мультимільярдера Романа Абрамовича, який опинився під санкціями Заходу, прибула до порту міста Бодрум на південному заході Туреччини, передають Патріоти України.

Яхта перебувала на ремонті у Барселоні 8 березня і за декілька днів підійшла до турецьких територіальних вод. Морському судну намагалися перешкодити пришвартуватися 11 українців, через що активістів затримали. З'ясувалося, що судно олігарха блокували діти-спортсмени з Одеської області.

Як повідомляє турецька газета Sozcu, пов'язаний з оточенням президента РФ Путіна російський олігарх Роман Абрамович переправив свою розкішну яхту до турецького курортного містечка Бодрум. Вказується, що приватний літак Абрамовича ще на початку минулого тижня прилітав з Ізраїлю до Стамбулу, а звідти у Москву.

Журналісти відзначили, що яхта Solaris була на ремонті у Барселоні 8 березня, після чого її помітили біля узбережжя Тівата, у Чорногорії, вже 13 березня. Далі судно пройшло узбережжя Криту і підійшло до територіальних вод Туреччини.

Українці намагалися перешкодити пришвартуванню яхти Абрамовича

Коли яхта Абрамовича прибула до Бодруму і намагалася пришвартуватися до пірсу Бодрум Магтанбурн у Кумбахче Махаллезі, цьому спробували перешкодити 11 українських активістів на човні.

Українці тримали в руках національні прапори з написом "Ні війні" і спробували затримати причалювання яхти. Вони опинилися між судном Абрамовича і причалом.
Акція тривала 20 хвилин, після чого берегова охорона затримала українців.
"Наші друзі скористалися своїм природним правом на протест. Ми хочемо, щоб війна була негайно зупинена, а в нашій країні запанував мир", - сказав друг затриманих В'ячеслав Мадонич.

Судно Абрамовича блокували діти з Одеської області

Як повідомив прессекретар Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Facebook, яхту російського олігарха блокували юні яхтсмени з Одеської області, які тренуються у Туреччині. Їх підтримав тренер Павло Донцов.

"Героїчні юні яхтсмени Одеської області намагалися не дозволити яхті Романа Абрамовіча швартуватися в Бодрумі "Вітрильна команда України" - це діти з Затоки, Сергіївки та інших місць нашого регіону, які наразі тренуються в Турції. Усе закінчилося прибуттям поліції. На жаль, яхту довелося відпустити, але хочу подякувати дітям та тренеру Павлу Донцову, який їх підтримав", - сказав Братчук.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...