Українці за добу зібрали на лікування звільненого з полону морпіха Діанова понад 5 млн грн

Захисник "Азовсталі", 42-річний морський піхотинець Михайло Діанов після російського полону потребує довготривалого дороговартісного лікування і відновлення, тому небайдужі люди одразу ж почали збирати гроші для нього. Неймовірно, але за першу ж добу вдалося зібрати понад 5 мільйонів гривень, передають Патріоти України.

Саме така сума значиться у "банці" Монобанку, у яку збирає гроші для Михайла його донька Катерина. Ось реквізити її картки: 4441 1144 1404 1697.

Також допомогти можна, перерахувавши гроші на картку сестри Михайла – Олени Лаврушко:

- номер картки: 5167 9856 6097 0773;

- рахунок: 262 0369 3506 959;

- IBAN – UA 0930 5299 0000 0262 0369 356 959 (банк одержувача – АТ КБ "Приватбанк", Київ, Україна).

Як відомо, захисник Маріуполя, старший сержант 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Михайло Діанов отримав поранення під час боїв на "Азовсталі". В українського воїна в обох ногах кульові поранення, а права рука роздроблена.

У полоні Михайлу, як і багатьом іншим пораненим, не надавали належної медичної допомоги. Після нелюдських умов поранена рука Михайла перебуває у важкому стані, в ній не вистачає 4 сантиметри кістки. Про це розповіла журналістка Віолетта Кіртока.

Сестра Михайла Діанова Олена розповіла про стан здоров’я брата у коментарі "Українській правді. Життя".

"Найперше, що йому потрібно, – це набрати вагу. Це основне, тому що його фізичний стан не дозволяє зробити йому зараз операцію. Це може бути небезпечно для його здоров’я. Тому він зараз має поправлятися, набиратися сил", – розповіла сестра Діанова, зазначивши, що Михайло втратив 30% від своєї нормальної ваги.

У російському полоні Михайлу не просто не надали ніякої медичної допомоги, а ще й погіршили його стан тим, що прибрали апарат, встановлений йому українськими медиками на "Азовсталі".

"Йому витягнули апарат із руки, без наркозу, без нічого – іржавими плоскогубцями. Витягували цей метал із руки плоскогубцями... Отака була допомога нашим хлопцям", – розповіла Олена.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...