Українці за добу зібрали на лікування звільненого з полону морпіха Діанова понад 5 млн грн

Захисник "Азовсталі", 42-річний морський піхотинець Михайло Діанов після російського полону потребує довготривалого дороговартісного лікування і відновлення, тому небайдужі люди одразу ж почали збирати гроші для нього. Неймовірно, але за першу ж добу вдалося зібрати понад 5 мільйонів гривень, передають Патріоти України.

Саме така сума значиться у "банці" Монобанку, у яку збирає гроші для Михайла його донька Катерина. Ось реквізити її картки: 4441 1144 1404 1697.

Також допомогти можна, перерахувавши гроші на картку сестри Михайла – Олени Лаврушко:

- номер картки: 5167 9856 6097 0773;

- рахунок: 262 0369 3506 959;

- IBAN – UA 0930 5299 0000 0262 0369 356 959 (банк одержувача – АТ КБ "Приватбанк", Київ, Україна).

Як відомо, захисник Маріуполя, старший сержант 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Михайло Діанов отримав поранення під час боїв на "Азовсталі". В українського воїна в обох ногах кульові поранення, а права рука роздроблена.

У полоні Михайлу, як і багатьом іншим пораненим, не надавали належної медичної допомоги. Після нелюдських умов поранена рука Михайла перебуває у важкому стані, в ній не вистачає 4 сантиметри кістки. Про це розповіла журналістка Віолетта Кіртока.

Сестра Михайла Діанова Олена розповіла про стан здоров’я брата у коментарі "Українській правді. Життя".

"Найперше, що йому потрібно, – це набрати вагу. Це основне, тому що його фізичний стан не дозволяє зробити йому зараз операцію. Це може бути небезпечно для його здоров’я. Тому він зараз має поправлятися, набиратися сил", – розповіла сестра Діанова, зазначивши, що Михайло втратив 30% від своєї нормальної ваги.

У російському полоні Михайлу не просто не надали ніякої медичної допомоги, а ще й погіршили його стан тим, що прибрали апарат, встановлений йому українськими медиками на "Азовсталі".

"Йому витягнули апарат із руки, без наркозу, без нічого – іржавими плоскогубцями. Витягували цей метал із руки плоскогубцями... Отака була допомога нашим хлопцям", – розповіла Олена.

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...