Українці зі своєї кишені віддають 80 млрд грн субсидіантам: Нардепка "Слуги народу" розкрила деталі (відео)

В Україні на субсидії виплачують 80 млрд грн на рік, вираховуючи їх із податків. Про це розповіла голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Людмила Буймістер (фракція "Слуга народу") в коментарі UBR, передають Патріоти України.

Вона підкреслила, що частину цієї суми можна спрямувати і на розвиток економіки. За її словами, головним результатом політики субсидування є те, що споживач розуміє, скільки держава оплачує за нього виробнику електроенергії або постачальнику тих чи інших комунальних послуг.

Водночас сума субсидій становить на рік 80 млрд грн, які вичитуються з податків, оскільки інших джерел фінансування в держави немає.

"Питання підвищення або непідвищення тарифів – це питання суспільного договору споживачів і держави. Тому ми спочатку споживачеві повинні сказати: дивіться, країна оплачує за вас усього 80 млрд грн на рік. Тепер або ви говорите, що ви з цим згодні, і держава далі оплачує за вас ті 80 млрд грн, які вона забирає з податків, тому що інших джерел фінансування немає. І тоді ми можемо тарифи не підвищувати... Або ми повинні домовитися, що все-таки держава, наприклад, фінансує частину з цих 80 млрд, а на решту ми шукаємо тарифні механізми для компенсації", – розповідає глава підкомітету.

За її словами, якась частина коштів може бути спрямована на підвищення якості управління на ринку з метою відрегулювати ринкові ціни так, щоб в них виявилися закладені механізми соціальних гарантій.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні за неточну ін

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...