Українці зроблять з Росією те саме, що з Радянським Союзом, - секретар РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що в сучасній Росії погано знають недавню історію, інакше їм було би відомо, яку роль відіграли українці в розвалі Радянського Союзу, спадкоємницею якого називає себе Російська Федерація. Про це він говорив в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

"Я можу з упевненістю сказати, що саме українці розвалили Радянський Союз", - зазначив Данілов. Він нагадав, що перший страйк в історії СРСР відбувся 2 березня 1989 року, і серед 176 шахтарів, які були його учасниками, 94 були українцями.

"Коли їм почали погрожувати, наступного дня 58 українців спустилися в забій і не виходили до того часу, поки їхні всі вимоги не були виконані. Звідти почався процес... І через дуже короткий час розпався СРСР, який вважали монстром, якого не можна повалити", - зауважив Данілов.

На його думку, схожа участь чекає і на Російську Федерацію, і до цього потрібно готуватися не тільки росіянам, але й лідерам країн Заходу. "Заходу треба до цього готуватися. Вони вважають, що Росія має лишитися в тих же межах. Це велика помилка. Ми її обов'язково розвалимо, і вона буде демонтована в тому вигляді, у якому вона є на сьогоднішній день. Буде складно. Але перемога буде за нами", - запевнив секретар РНБО.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...