"Українцям достатньо хотіти бути як Швейцарія і не хотіти бути як Сомалі": Патон відреагував на новорічне звернення Зеленського

Президент Національної академії наук України висловив думку, що це в Сомалі племінні вожді знайдуть спосіб підняти народ на боротьбу "за правильних богів і героїв" проти інакодумців, Україна ж має прагнути до швейцарського рівня життя.
Борис Патон. Фото: соцмережі.

Президент Національної академії наук України Борис Патон привітав новорічне звернення президента Володимира Зеленського, він висловив думку, що Україні для того, щоб жити заможно і щасливо, "достатньо хотіти бути як Швейцарія", передають Патріоти України.

"У самому серці Європи є така чудова країна – Швейцарія. Найбагатша на континенті як арифметично, так і стосовно рівня життя пересічного "маленького швейцарця". Чому Швейцарія – Швейцарія, чому Україна – не Швейцарія? Окрім очевидного питання масштабів країни, географічного положення тощо, ключ в іншому. Швейцарців об'єднує громадянство. Їхні пріоритети – асфальт на вулицях та гроші на банківському рахунку. Сильна армія та зброя вдома у кожного – не через якісь абстрактні ідеологеми субкультур, а через банальний цинічний фінансовий інтерес. Не можна бути багатим, якщо годуєш окупантів. Хочеш бути багатим – відстоюй свободу своєї країни, а отже і свою власну свободу", – написав Патон на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що Швейцарія колись виникла як союз дуже різних людей, яким набридло годувати окупантів. "Що ж потрібно українцям для того, щоб жити багато і щасливо? Достатньо хотіти бути як Швейцарія. І не хотіти бути як Сомалі, де племінні вожді завжди знайдуть спосіб підняти своїх адептів на священну боротьбу за правильних богів та героїв проти єретиків, що сміють думати інакше. Національна ідея модерної нації – це гроші на рахунку, достатні, щоб купити крутий автомобіль та їздити на ньому на суперсучасному автобані. Очевидно, що для цього потрібні національні компанії, які будуватимуть ці автомобілі та автобани для всього світу", – зазначив Патон.

Він висловив думку, що "крізь пітьму невігластва і варварства в України видно молоду паросль підприємців, що будують українське майбутнє тут і зараз". "Варварству місце на смітнику історії. Дякую президентові за таке чудове, епохальне привітання країни з Новим роком. Ми всі – українці, наше майбутнє – в наших руках", – резюмував учений.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...