Українцям назвали імена героїв, котрі загинули від куль російських снайперів 5 квітня

Так, прес-службі Монастирищенської міської громади розповіли про загибель земляка Владислава Мороза. Він - уродженець села Халаїдове Черкаської області. Другий загиблий - Віктор Гелебрант, з 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Про його смерть розповіли в ОМБр, де він служив, з сумом повідомляють Патріоти України.

Ким був Владислав Мороз

"Захищаючи честь і незалежність нашої держави на Сході України, під час виконання бойового завдання, загинув один з її синів - молодий, сильний духом наш земляк Владислав Анатолійович Мороз", - йдеться в повідомленні громади.

Він проходив службу за контрактом і 5 квітня в результаті обстрілу позицій українських захисників зі снайперського вогню загинув від вогнепального поранення поблизу населеного пункту Спартак Ясинуватського району Донецької області.

У Владислава залишилися батьки і сестра.

Фото: Загиблий на війні Владислав Мороз (monastyrysche-gromada.gov.ua)

У Віктора Гелебранта залишилася дружина і син

49-річний Віктор Васильович Гелебрант загинув увечері 5 квітня від пострілу в голову.

Він був молодшим сержантом 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

"Боєць перебував на бойовому чергуванні і був у засобах індивідуального захисту. На превеликий жаль, поранення було несумісним з життям", - йдеться в повідомленні.

Віктор жив з родиною на території Краснокутської громади в Харківській області. Хоча родом він був родом з заходу України. Військовий призивався в лави ЗСУ в 2015 році, а з 2018 року служив за контрактом.

"Він одружений. Його дружина працює у нас в бібліотеці. Є діти. Він родом із західної України, там у нього батьки. Зараз рідні вирішують, де поховають бійця", - розповідають про загиблого.

Фото: Віктор Гелебрант загинув від кулі снайпера 5 квітня (facebook.com/92OMBr)


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...