"Українцям треба бути готовими. Все може бути": Ярош - про ймовірність великої війни з Росією

Командувач Української Добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош не виключає, що Росія почне наступ проти України не тільки зі сходу, але ще і з півночі, і з півдня. Таку заяву він зробив в інтерв'ю Espreso.TV. Програма транслювалася в YouTube, передають Патріоти України.

Ярош вважає, що нинішнє загострення на Донбасі буде в найближчі місяці посилюватися. "Думаю, з появою "зеленки" станеться ще більша активізація по всій лінії фронту", - сказав командувач УДА. Він зазначив, що Росія очевидно демонструє бажання загострити ситуацію, нарощуючи сили в Білорусі, а також в анексованому Криму.

"Від росіян можна очікувати всього. І видно, що відсутність прогресу в переговорах в "нормандському" і "мінському форматах" призводить до ескалації напруженості", - сказав Ярош. Поки, за його словами, свідоцтв підготовки до повномасштабного вторгнення Росії немає. "Я не бачу, наша розвідка не повідомляє про те, що там готуються якісь ударні угруповання для завдання повномасштабного удару по наших позиціях. Але локальні наступи з їхнього боку будуть. Зараз відбувається "прелюдія" - промацують нашу оборону", - сказав ветеран війни на Донбасі.

Паралельно, за його даними, Росія промацує реакцію українського суспільства на загрозу великої війни з боку РФ. Проте, зі слів Яроша, виключати сценарій наступу армії РФ на Україну не можна. "Українцям, мені здається, треба бути готовими і до такого сценарію ... Все може бути", - сказав командувач УДА.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...