"Україну не зраджу!": Обраний президент Литви зробив важливу заяву

Лідер президентської гонки в Литві Гітанас Науседа заявив, що буде підтримувати подальші відносини з Україною. Про це він сказав на першій прес-конференції, де висловив думку щодо деяких питань внутрішньої і зовнішньої політики, повідомляють Патріоти України.

Майбутній президент Литви зазначив, що не змінить ставлення до Росії. За його словами, якщо це станеться, то "Литва продемонструє, що зраджує своїх партнерів в Україні".

"Ми хочемо досягти щирого діалогу з Білоруссю – діалогу між сусідами, які об'єднані довгим спільним історичним минулим. З цієї причини ми повинні бути хорошими сусідами, які не бояться критикувати", – додав він. Також він акцентував на необхідності більш близької кооперації з Латвією та Естонією, зокрема в рамках зустрічей із лідерами балтійських республік.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...