Україну скоро проситимуть вступити до НАТО, - міністр оборони Резніков

Олексій Резніков заявив, що Україну скоро проситимуть вступити до НАТО та перелічив причини цього. Міністр оборони пояснив, що від цього вступу буде взаємна користь сторін, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Америки"

Глава міністерства запевнив, що "це буде політичне рішення, консенсусне членів Альянсу". Про це Олексій Резніков розповів у інтерв'ю під час візиту в США.

НАТО проситиме Україну увійти в Альянс

Олексій Резніков розповів, що "досвід, який мають наші сухопутні війська, не має жодна армія НАТО".

Це досвід у протистояння потужній армії протягом семи з половиною років. Тому вони скоро будуть просити нас увійти в Альянс. Ось мій вам прогноз,
– заявив міністр оборони.

Очільник міністерства пригадав, як:

  • "наші спецназівці вивезли людей з Кабула. Цього не зробила жодна країна. Ми продемонстрували, що ми це можемо краще, ніж будь-хто;
  • ми перші дали литовцям колючий дріт, коли почалася міграційна криза".

Не факт, що вступ в Альянс відбудеться швидко

Проте Резніков пояснив, що не факт, що вступ в Альянс відбудеться швидко. Зокрема тому, що деякі члени Альянсу:

  • "в 2008 році завадили нам стати членами НАТО разом з грузинами, хоча така можливість була;
  • продовжують будувати з росіянами певні "північні потоки", використовувати енергетичну зброю не тільки проти України".

Міністр оборони України пояснив, що "нам потрібно членство НАТО не заради членства, а заради можливості отримати почесне місце в цьому Альянсі, щоб ми отримували від цього користь, а вони отримали користь від нас".

НАТО – це не військовий союз, а значно ширше. Він стосується демократії, економіки, нових технологій, та інше,
– пояснив Резніков.

Додав, що саме тому "нам потрібне не тільки НАТО, а й Євросоюз, інші альянси. Нам треба їхні стандарти не просто вивчати, а запроваджувати в себе, ставати не де-юре членами НАТО, а де-факто".

Візит Олексія Резнікова в Штати та останні заяви: коротко

  • Під час візиту в Вашингтон міністр оборони пояснив, що не вірить у те, що Росія може піти у наступ на Україну. Адже за 8 років війни ЗСУ навчилися захищати свою територію й вони, а особливо Сухопутні війська, перебувають на високому рівні підготовки.
  • Олексій Резніков заявив, що під час зустрічі в США з главою Пентагону торкнулися фундаментальних потреб України. Міністр пояснив, що Україні потрібно захистити наше небо і наше море.
  • Під час зустрічі з сенатором Джеймсом Інгофом Резніков закликав США надати Україні допомогу, яку можна отримати у найкоротший термін. Це пов'язано із ситуацією вздовж наших кордонів та на окупованих територіях. Зокрема й через нові загрози, які виникли внаслідок фактичного "аншлюсу" Білорусі.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...