Украли 580 тис. доларів, поки люди скидаються на ЗСУ! Працівники Міноборони хотіли нажитись на закупівлі бронежилетів для військових

Національна поліція повідомила учасникам злочинної групи про підозру у заволодінні коштами Міністерства оборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 тис. доларів. Про це йдеться у повідомленні на сайті поліції, передають Патріоти України.

За даними слідства, до організації шахрайської схеми причетні двоє громадян України - засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Один із них - адвокат.

"Зазначені громадяни були представниками Міністерства оборони. На виконання доручення Міноборони вони знайшли за кордоном постачальника товарів військового призначення для потреб Збройних сил України та організували укладення договору між оборонним відомством та турецькою компанією на загальну суму понад 16 млн євро", - мовиться у дописі.

У поліції зазначають, що для заволодіння коштами фігуранти переконали керівництво турецької компанії укласти договір з підконтрольним товариством на закупівлю 1 тис. військових балістичних жилетів IV-го рівня захисту для їх термінової поставки на потреби ЗСУ.

"В результаті офшорна компанія отримала 580 000 доларів. Насправді жодних поставок продукції військового призначення не було, а отримані шахрайським шляхом кошти зловмисники розподілили між собою", - наголошується у повідомленні.

Слідчі повідомили трьом учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. "Серед підозрюваних - співзасновники та директор бахрейнської компанії", - додали у поліції.

Крім того, поліцейські провели санкціоновані обшуки та вилучили 17 млн грн, 400 000 дол., 100 000 євро, "чорнові" записи та документацію. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...