"Украина станет окраиной": Портников розповів, яку підлість для Києва задумав Путін

Президент Росії Володимир Путін зрозумів слабкі місця України і тепер намагається тиснути на них, щоб розвалити її як державу. Один із таких факторів впливу - це обмін полоненими. Заради нього він схиляє українського президента Володимира Зеленського практично на будь-які поступки, зазначив український журналіст, публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Володимир Путін не раз доводив, що здатний перетворити на справжнісіньку зброю будь-які питання російсько-українських відносин, йому для цього і війни не потрібно. Газ? Можливість корумпування української політичної та підприємницької еліти, знаряддя шантажу. База Чорноморського флоту в українському Севастополі? Окупаційний контингент! Російська мова? Можливість засилати диверсантів на територію нашої країни і "захищати російськомовне населення", – пояснив він логіку дій окупантів.
"Тепер ось таким черговим інструментом тиску на Україну стає обмін заручниками. Путін діє як пересічний терорист, який намацав слабке місце в обороні суперника і тепер б'є по цьому місцю з будь-якої позиції", – додав журналіст.

Як пише Портников, Путін зрозумів, що Зеленський сприймає політику "по-людськи" і що для нього звільнення співгромадян із в'язниць – це головне завдання, заради якого він готовий поступитися будь-якими інтересами, зокрема й інтересами виживання держави. Саме тому президент Росії наполегливо працює над тим, щоб кожне таке звільнення наближало розвал ненависної йому України.

"Прагнення Зеленського – та й не тільки Зеленського, наше спільне прагнення – звільнити з в'язниць українських моряків, Олега Сенцова та інших наших співвітчизників дозволило Кремлю відвести від себе дамоклів меч звинувачень на процесі у Гаазі, домогтися звільнення важливого свідка, затримання якого стало однією з найважливіших і найважчих операцій в історії українських спецслужб. Тепер ось Кремль зажадав звільнити "беркутівців", учасників вбивств на Майдані. Теж зрозуміло, навіщо це робиться", – наголосив журналіст.

Він акцентував увагу на тому, що Зеленському просто необхідно ще до свят продемонструвати, що зустріч у Парижі була проведена недаремно. Тим часом Путіну потрібно остаточно і назавжди заблокувати розслідування вбивств на Майдані, яке може рано чи пізно довести наявність російського сліду, і домогтися поглиблення прірви між новою владою і патріотичною громадськістю України. Кінцева мета всього цього – створення умов для дестабілізації.

"Це дуже проста тактика, але вона працює. Працює тому, що це тактика глави колишньої імперії з країною, яка буквально щойно перетворилася на державу, еліта і жителі якої просто ще не мають державницького інстинкту. Я дуже добре розумію, чого Путін хоче домогтися. Він готовий віддавати нам наших співгромадян, готовий постачати дешевий газ, готовий говорити про те, що ми – "брати", один народ. Готовий тому, що розраховує: вже скоро він буде сам вирішувати, кого в нашій країні стратити, а кого милувати, сам буде главою держави, в якій Україна знову стане окраїною", – попередив Портников.

Джерело: Еспресо.ТV

Ситуація складна: Росіяни не зайшли у Часів Яр. Вони намагаються взяти місто в лещата, - речник "Хортиці"

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:30

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин вважає, що російські окупанти намагаються взяти у лещата місто Часів Яр. Для його окупації вони активно штурмують навколишні села. Та під час телемарафону він зауважив, що на те...

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...