"Укрбуд" як джерело злочинного збагачення: Екс-нардепу Микитасю повідомили про підозру в аферах з квартирами для Нацгвардії на десятки мільйонів гривень

Державну будівельну корпорацію з червня 2010 до серпня 2016 року очолював Максим Вікторович Микитась, котрий навіть залишивши посаду, зберіг влив на установу, стверджують у НАБУ, що дало тодішньому нардепу змогу успішно завершити аферу

НАБУ повідомило про підозру забудовнику, екснардепу через аферу з квартирами нацгвардійців. Про це повідомляє прес-служба установи, зазначають Патріоти України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зазначається, що у 2000-х роках компанія-забудовник в обмін на земельну ділянку (1 га) зобов’язалася передати ГУ внутрішніх військ МВС (тепер Нацгвардія) 50 квартир та 30 паркувальних місць у центрі Києва.

Однак пізніше – у 2016-17 роках було підписано кілька додаткових угод, згідно з якими замість нерухомості у Печерському районі НГУ мала отримати 65 квартир у будинку, який будувався на околиці столиці, біля ст. м «Червоний хутір».

За даними детективів, різниця між двома угодами склала 81,6 млн грн, які повинна була отримати Нацгвардія. В цьому році підозру у справі отримав екс-командувач НГУ, генеральний директор, виконавчий директор компанії-забудовника і оцінювач. Розслідування ведеться з кінця 2017 року.

Агентство «Інтерфакс-Україна» повідомляє, що мова йде про колишнього народного депутата і забудовника Максима Микитася.

"Слідство встановило, що екс-нардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему з заволодіння нерухомістю Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Передісторія. У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, яка пізніше була реорганізована в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці, біля станції метро "Червоний хутір".

Досудове розслідування встановило, що вартість цих квартир на 81,6 млн грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Затримали генерала-полковника Юрія Аллерова, гендиректора компанії-забудовника Олега Майбороду та оцінювачку Алісу Гринчук у травні 2019 року, коли Аллєрова вже зняли з посади. Їх підозрюють у привласненні 81 635 448 грн.

Майбороду суд відпустив під заставу у 2 мільйони гривень, Гринчук обрали запобіжний захід у вигляді 1,5 млн грн застави. Аллерову 17 травня присудили тримання під вартою до 12 липня з заставою у 4,8 млн грн. 20 травня він вийшов із-під варти. 23 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжні заходи підозрюваним.

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...