Укріплює ієрархію: Путін призначає своїх родичів на найвищі посади, - британська розвідка

Призначення племінниці Путіна на високу посаду у військове міністерство викликало критику навіть із боку російської преси, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як наголошується у зведенні, 17 серпня російські ЗМІ повідомили, що Володимир Путін підвищив дочку свого двоюрідного брата (часто звану племінницею) Анну Цивилеву до посади державного секретаря міністерства оборони.

Раніше Цивилева була призначена заступником міністра оборони, і у червні 2024 року вона зберегла цю посаду. На посаді державного секретаря Цивилева вища за звичайного заступника міністра оборони (яких ще сім) і відповідає за відносини відомства із законодавчим органом та іншими державними органами, йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, до 2023 року Цивилева не мала відомого минулого чи відношення до питань оборони. Вона здобула освіту психіатра, перш ніж заробляти гроші в низці компаній з постачання медичних товарів. 2023 року вона стала головою державного фонду "Защитники отечества", який організовував збори на війну проти України.

Цивилева одружена з міністром енергетики Росії Сергеем Цивилевим.

"Призначення Цивилевой в червні викликало стриману критику з боку російської преси за кумівство, яке піддало випробуванню навіть російську терпимість до корупційної практики. Існує реальна можливість, що її подальше піднесення свідчить про зростаючу ізольованість російської еліти", - зазначають у Міноборони.

Віддав життя за Україну: Російські окупанти вбили колишнього боксера збірної України

середа, 28 серпень 2024, 18:00

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув майстер спорту міжнародного класу з боксу Денис Ящук, який виступав у категорії до 52 кг. Ящук був вихованцем боксерського клубу "Максим" у місті Нетішин, Хмельницька область, передають Патріоти Украї...

Влаштували торг: Китай закликає більше країн підтримати свій "мирний план" щодо України

середа, 28 серпень 2024, 17:44

Спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей закликав більше країн схвалити його "мирний план" щодо України Про це повідомляє АР, передають Патріоти України. Так, Китай провів переговори з Індонезією, Бразилією та Південною Африкою. За...