"Укроборонпром" анонсує створення бойових роботів для ЗСУ

ВАТ “Меридіан” ім. С.П. Корольова, ТОВ “ІННОВАЦІЙНИЙ холдинг Sikorsky Challenge”, а також проект проект “мобільні бойові роботи” працюватимуть над 5 інноваційними ідеями для оборонної галузі, в числі яких виробництво мобільних бойових роботів, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу “Укроборонпрому”.

Компанії підписали договір про співпрацю, що стало першим кроком до реалізації п’яти інноваційних ідей для сфери оборони. Уточнюється, що проекти відбирали серед фіналістів конкурсу стартапів під назвою Sikorsky Challenge-2021, в якому брали участь українські винахідники і вчені.

Першим планується реалізувати проект під назвою “мобільні бойові роботи”. Решта проектів стосуються розмінування небезпечних територій допомоги дронів, протидії ворожим безпілотникам, технологій з моніторингу повітряного простору в різних діапазонах частот, а також високоточного наведення зброї повітряних об’єктів.

Наземні безекіпажні компактні машини планують виробляти на підприємстві “Укроборона”. Вони будуть призначені для того, щоб виконувати розвідувальні, логістичні та бойові завдання. Зокрема, за допомогою роботів проводитимуть розмінування та бойову підтримку.

За словами директора з розвитку підприємства “Меридіан”, виробництво роботів має стати новим вдалим прикладом співпраці між виробництвом і наукою, а бойові роботи зможуть стати зброєю майбутнього і істотно посилити обороноздатність України.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...