"Укроборонпром" проти "Антонова": Авіатори сподіваються на підтримку парламентарів

Претензій понад 20, але жодної – обґрунтованої. Так у ДП "Антонов" прокоментували стан справ за підсумками нещодавніх перевірок, які проводив концерн "Укроборонпром", передають Патріоти України.

Заслуховування результатів комісії ДК "Укроборонпром" щодо стану справ на підприємстві "Антонов" має відбутись сьогодні, 9 червня - на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

У ДП "Антонов" сподіваються, що парламентарі зможуть розібратися у тій реальності, що нині складається навколо підприємства. Адже йдеться про заангажований підхід, який демонструє керівництво концерну "Укроборонпром", стверджують на підприємстві.

Згідно наказу керівництва ДК "Укроборопром", перевірка окремих питань діяльності Державного підприємства «Антонов», попри карантин, проходила з 27 квітня по 22 травня. "При цьому до перевірок стратегічного режимного підприємства "Укроборонпром" залучив іноземні компанії, які тісно пов’язані з нашими конкурентами.

"Укроборонпром" запропонував перед початком перевірок підписати договір про конфіденційність, але, згідно з ним, аудитори мали одержати картбланш на передачу добутої на "Антонові" інформації третій стороні, яка не пов’язана з підприємством жодними угодами", - повідомили у ДП «Антонов».

Загалом від комісій концерну було отримано більш як 500 питань по всім сферам діяльності підприємства "Антонов" з терміном виконання від 1-2 робочих днів. Це фактично унеможливило адекватну співпрацю. Один із запитів від комісії, наприклад, нараховував 62 питання, а на підготовку відповідей надавалось лише півгодини.

У підсумковому документі від ДК "Укроборонпром" стверджується, що перевірками "встановлено факти порушень і недоліків фінансово-економічної діяльності ДП "Антонов", допущених посадовими особами Підприємства через неналежне виконання посадових обов’язків".

Рецепт "Укроборонпром" виписав вже наперед

При цьому керівництво підприємства "Антонов" не було ознайомлене з висновками роботи комісії, позбавлено права надати пояснення, доповнення, заперечення. Втім, за твердженням представників ДП "Антонов", справжніх відповідей ніхто і не шукав – адже рецепт був виписаний "Укроборонпромом" наперед.

Тож нині ДП "Антонов" буде доводити своє право на правду на засіданні парламентського комітету. При цьому ознайомлення з кожним пунктом "звинувачень" від концерну говорить про те, керівництво "Укроборонпрому" насамперед переслідує мету усунення з посади президента ДП "Антонов" Олександра Донця, позицію якого також підтримують колектив та профспілкові об’єднання.

Показово, що паралельно з розглядом ситуації у парламентському комітеті про стан справ у ДП "Антонов" біля самого підприємства запланований мітинг трудового колективу.

Джерело: Defense Express

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...