"Укроборонпром" звітує: ЗСУ посилять новими бойовими машинами (фото)

Понад 25 БМП готові до передачі ЗСУ.

Житомирський бронетанковий завод відновив та підготував до передачі Збройним силам України 26 БМП-1АК, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Як повідомляється, за контрактом 2017 року польська компанія "WTORPLAST S.A." мала поставити понад 90 одиниць техніки для українських військових три роки тому. Однак українська сторона отримала тоді лише 20 машин.

У липні 2020 року польський суд задовольнив позов української Державної компанії "Укрспецекспорт" до "WTORPLAST S.A." та зобов’язав останню поставити 26 одиниць техніки Україні, а також повернути авансові платежі за контрактами та компенсувати судові витрати – загалом понад 3 млн доларів США.

Як повідомляється, у жовтні минулого року бойові машини піхоти було доставлено на Житомирський бронетанковий завод. Тоді техніка надійшла в незадовільному технічному стані та без документації.

"Довелось усувати наслідки тривалого зберігання техніки. Було перевірено шасі, двигуни, підготовлено необхідну документацію тощо. Наразі машини повністю відповідають технічним вимогам замовника та пройшли всі необхідні випробування. Військове представництво їх прийняло. БМП готові до відвантаження замовнику – Міністерству оборони України", – розповів керівник заводу Олексій Жуковець.


"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...