Умєров розповів, про яку зброю для України домовилися на "Рамштайні"

У середу, 14 лютого, міністр оборони Рустем Умєров прозвітував про результати 19-го засідання Контактної групи з питань оборони Україні у форматі "Рамштайн". Про це йдеться у його дописі на Facebook, передають Патріоти України.

За словами міністра, Україна посилює протиповітряну оборону як системами, так і ракетами до них. “Офіційно почала роботу коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались. Вдячний Німеччині, Франції та США за лідерство”, - зазначив він.

Окрім того, триває робота над спільним з країнами Заходу виробництвом артилерійських систем і снарядів. “Вже є результати”, - запевнив міністр.

Щодо постачання Україні винищувачів F16 робота йде за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами. Рустем Умєров також повідомив, що українська армія буде більше забезпечена бойовими дронами. “Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались — Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія”, - зазначив міністр, подякувавши за лідерство Латвії.

До Коаліції з розмінування офіційно долучилися 20 країн, лідером у ній є Литва. Рустем Умєров окремо подякував США та очільнику Пентагону Ллойду Остіну, котрий головував на засіданні. "Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій — як на землі, так і в морі й на небі", – підсумував посадовець.

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...