Умєров скасував візит до Франції, де відбудеться запуск артилерійської коаліції: Стала відома причина

Міністр оборони України Рустем Умєров скасував візит до Франції на запуск артилерійської коаліції, який був запланований на 18 січня. На такий крок Київ пішов "із міркувань безпеки". Проте глава українського оборонного відомства візьме участь у заході онлайн, передають Патріоти України.

Зауважимо, що цього четверга у Парижі запускають "артилерійську коаліцію", яка має на меті зміцнити можливості Києва у війні проти Росії. Ініціатива, очолювана Францією та США, є одним із компонентів контактної групи із захисту України в межах групи "Рамштайн", яка об’єднує понад 50 країн-партнерів.

У ній беруть участь 23 держави, які прагнуть об’єднати зусилля, щоб допомогти – у короткостроковій і довгостроковій перспективі – Україні мати артилерію, адаптовану до потреб контрнаступу, а також армію "завтрашнього дня".

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню і Рустем Умеров планували у другій половині дня 18 січня поїхати на промислові об’єкти Nexter у Бурже, де виробляють самохідні артилерійські установки Caesar. Далі вони мали відправитися до ракетного корабля MBDA у Сель-Сен-Дені.

Міністр оборони України скасував візит до Франції з "безпекових міркувань". Проте, додають у французькому відомстві, він візьме участь у коаліції за допомогою відеоконференції.

Настав час "передати факел": 168 впливових демократів спрямували звернення до Байдена з закликом знятися з виборів - WP

субота, 6 липень 2024, 6:00

Група донорів передвиборчої кампанії Джо Байдена, громадських лідерів і відомих підприємців направили йому листа, в якому закликали знятися з виборів і поступитися місцем іншому представнику Демократичної партії. Про це у п'ятницю, 5 липня, пише The Wa...

В Кремлі відкорковують "Шампанське": Ле Пен після формування свого уряду обіцяє скасувати французький дозвіл Україні бити по РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 23:57

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен, відома своїми проросійськими висловлюваннями, запевнила, що прем’єр-міністр від її партії нібито не дозволить Україні застосовувати французьку далекобійну зброю для ударів по території Росії, передають Патр...