Умиротворення держави-агресора: Голова МЗС України влаштував демарш у Раді Європи проти Мюнхенської змови-2

Глава міністерства закордонних справ України Павло Клімкін влаштував демарш, відмовившись брати участь у засіданні Ради Європи, яке пройде в Гельсінкі 17 травня. Причиною рішення Клімкіна стала позиція Комітету міністрів РЄ щодо зняття санкцій з Росії. Таке пояснення надав постпред України в раді Дмитро Кулеба, зазначають Патріоти України.

Кулеба зазначив, що якщо російська делегація в ПАРЄ буде відновлена в правах, Україна може переглянути принципи співпраці в РЄ через те, що організація "втратила довіру до себе".

"По-перше, ми концептуально не згодні з тим, щоб Комітет міністрів йшов на односторонні поступки Росії. По-друге, в тексті рішення є елементи, з якими ми категорично не згодні", - заявив Кулеба. Одним з таких елементів є право Росії повернутися в ПАРЄ посеред року, що суперечить статуту Ради Європи. Інший може стати мотивом для зняття санкцій з росіян.

Як уточнює видання, судячи з документів, рішення, яке міністри візьмуть в п'ятницю, стане важливим кроком до прощення Росії.

Відмова Клімкіна брати участь у зустрічі - лише перший з відповідних кроків української дипломатії, каже Кулеба.

Керівник української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв зазначив, що депутати розглядають можливість припинення роботи делегації.

"Особисто я не бачу сенсу залишатися в ПАРЄ, якщо Рада Європи зруйнує принципи, на яких він був заснований", - сказав Ар'єв.

Раніше Павло Клімкін заявив, що Україна може відмовитися від виконання мінських угод у разі, якщо Франція, Німеччина та інші країн Ради Європи доб'ються зняття санкцій з Росії.

Понад 40 років тому їх прибрали з озброєння радянської армії: Україна знов почала запускати старі семитонні безпілотники

вівторок, 19 березень 2024, 9:41

Україна знов почала використовувати старі безпілотники "Туполєв" Ту-141/143 1970-х років. Це важкі та незграбні БПЛА, але вони потенційно ефективні. Як йдеться у матеріалі Forbes, українці востаннє використовували ці безпілотники рік тому. Понад 40 рок...

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...