Унітазу Януковича приготуватись: Суд зобов'язав прокурорів повернути Богатирьовій золотий злиток

Вищий антикорупційний суд зобов'язав повернути готівку та інше майно, вилучене у справі колишньої міністерки охорони здоров'я в уряді втікача Азарова, "регіоналки" Раїси Богатирьової. Таке рішення 14 травня ухвалив слідчий суддя Сергій Мойсак, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Слово і діло"

У серпні 2019 року Богатирьову затримали в аеропорту "Жуляни", коли вона прилетіла з Білорусі.

2014-го проти неї порушували кримінальну справу щодо розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

За даними слідства, йшлося про розтрату 63,5 млн грн при закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення та обладнання за значно завищеними цінами. Також про розтрату 279 млн грн на закупівлі інсулінів.

Торік у червні апеляційна палата ВАКС вирішила, що Богатирьова не набула статусу підозрюваної, нагадує портал.

А в липні ВАКС скасував арешт коштів на банківських рахунках в межах справи Богатирьової. Також зняв арешт із нерухомості.

До цього суд скасував арешт 30 850 грн, €1650 євро та $1500, золотого значку Партії регіонів, золотого злитку вагою 2,5 грами; двох золотих сережок і камінців цитрин.

Суддя скаргу адвоката Богатирьової задовольнив і зобов'язав прокурора повернути це майно.


Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...